Takiego sposobu na przygotowanie kawy jeszcze nie widzieliście!

0 53

Jeżeli bywasz w kawiarniach na pewno zauważyłeś ostatnio nową ofertę w menu kaw o nazwie cold brew.

Kawa “parzona” na zimno w lodówce przez jedną dobę.

AArctic to najnowszy system do “parzenia” kawy na zimno prosto z Nowego Jorku.
Czym się rożni tak przygotowana kawa? Przede wszystkim smakiem.
Jest znacznie delikatniejszy ze względu na zastosowane filtry o bardzo dużym zagęszczeniu drobnych otworów przez które sączy się esencja ziaren. Filtr i jego drobne otwory wykonane są przy pomocy technologi laserowej.

arctic-with-scoop

Kawa przygotowana tym systemem zawiera więcej kofeiny, jednocześnie mając mniej kwaśny smak w porównaniu de tej ze zwykłego ekspresu przelewowego. Dodatkowo taka kawa jest dobra do spożycia przez jeszcze 2 tygodnie od przygotowania, jeżeli będziemy przechowywać ją w lodówce.

arctic-hot-drink-examples

Pić można na zimno lub na ciepło wcześniej podgrzewając np w mikrofali. Trzeba też wspomnieć o tym że nie musimy już wymieniać papierowych filtrów, więc już nigdy nie będziesz zaskoczony, że skończyły się w nieodpowiednim momencie kiedy potrzebujesz dobrej dawki kofeiny. Tą funkcję pełni filtr wykonany ze stali nierdzewnej, który jest wielokrotnego użytku.

Przygotowanie jest banalnie proste. Wsypujemy kawę do wnętrza filtra, filtr umieszczamy w szklanym dzbanku i zalewamy wodą. Wstawiamy do lodówki.

arctic-in-the-kitchen

System Arctic możemy zakupić za 49$ w fazie startup klikając poniżej w logo KICKSTARTER:
kickstarter-logo-light

Wszystkie dostępne opcje:

 

 

 

 

 

Może ci się spodobać